nieuws

young captain award voor jong management talent

Horeca

Nederland krijgt een Young Captain Award. Deze onderscheiding wil de kwaliteiten van de aankomende jonge manager in het bedrijfsleven zichtbaar maken voor het grote publiek. Een deskundige jury gaat aan de hand van een aantal strenge criteria deze jonge ‘Captains of Industry’ beoordelen. Initiatiefnemers van de nieuwe verkiezing zijn Bilderberg Hotel & Restaurants, Interlace Executive Search en Dagblad De Telegraaf, die gezamenlijk de Stichting Young Captain Award oprichtten. Het initiatief wordt gesponsord door ABN Amro en KPMG.

Naast de Zakenman van het Jaar, de Secretaresse van het Jaar en de Overheidsmanager van het Jaar was er nog geen trofee voor aankomend management talent. Daarin komt nu verandering met de oprichting van de Stichting Young Captain Award. “We willen erkenning voor de nu al vaak grote rol die jonge managers in het Nederlandse bedrijfsleven spelen en we willen kandidaten oproepen zich voor deze verkiezing aan te melden. We zoeken jonge managers die zich de afgelopen periode hebben onderscheiden door een opvallende zakelijke omslag, een doorgevoerde expansie of een opmerkelijke innovatie, of die zich al op jonge leeftijd hebben bewezen”, aldus het bestuur van de Stichting, dat wordt gevormd door Dries van der Vossen (Bilderberg Hotels & Restaurants), Simon Dierdorp (Interlace Executive Search) en Ton Boerma (Dagblad De Telegraaf).

Een jury, bestaande uit voorzitter Karien van Gennip (staatssecretaris van Economische Zaken), Ella Vogelaar (voorzitter Novib), Pepi Rozendaal (voormalig bestuurslid KPMG), Gerard Willemse (directeur Interaccess), Prof. Dr. Pieter Klaas Jagersma (Vrije Universiteit Amsterdam) en Wilco Jiskoot (lid Raad van Bestuur ABN Amro), gaat de inschrijvingen beoordelen. Zo moeten kandidaten o.m. blijk geven een helder beeld te hebben waar hun organisatie naar toe moet en dit ook kunnen uitdragen. Men moet innovatief zijn, en medewerkers kunnen inspireren en motiveren, niet tevreden zijn met gemiddelde prestaties en uitstijgen boven het eigen vakgebied. Daarnaast moet men o.a. zelfvertrouwen uitstralen, een goede presentatie hebben en een volwaardig Young Captain ambassadeur kunnen zijn.Kandidaten kunnen zich (laten) aanmelden opde site van de stichting De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op een feestelijke avond medio november van dit jaar.

Reageer op dit artikel