nieuws

amerika’s monster truck-spektakel naar het gelredome

Horeca

MONSTER JAM, hèt monster truck-spektakel uit Amerika, komt op zaterdag 17 september naar het Gelredome in Arnhem. MONSTER JAM is een show voor het hele gezin, met de meest coole monster trucks en de beste freestyle motorcross-rijders ter wereld. MONSTER JAM behoort met 2,3 miljoen bezoekers per jaar tot de populairste evenementen van de USA, en komt nu ook Nederland veroveren!

Grave Digger, Superman, Hot Wheels, Monster Mutt, El Toro Loco, monster-trucs die in Amerika geen nadere toelichting behoeven, maar waar Nederland in september voor het eerst mee kennis maakt.
Even voor de leken: monster trucks zijn auto’s van ruim 3,5 meter hoog en wegen zo’n vier ton. De banden hebben een diameter van 168 cm. Ze beschikken over een vermogen van 2000 pk en halen snelheden van boven de 160 km per uur. Ze maken sprongen van veertig meter ver en 7,5 meter hoog. Het brandstofverbruik ligt rond de 6 liter op 1 kilometer. Tijdens de spectaculaire show nemen de monster trucks het in twee verschillende disciplines tegen elkaar op: een race en een freestyle competitie, waarin de rijders hun waanzinnige kunsten met de monster trucks vertonen. De show wordt afgewisseld met de beste freestyle motorcross-rijders ter wereld, die met hun stunts alle wetten van de zwaartekracht aan hun laars lappen.

Na een stormachtige ontwikkeling in de USA, maakte het MONSTER JAM-circus vorig jaar een succesvolle start in Europa (Zweden en België). Dit jaar is de tournee uitgebreid naar Duitsland, Engeland en Nederland. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Reageer op dit artikel