nieuws

Cafés stelselmatig afgeperst door gewelddadige jongeren

Horeca

Horecaondernemers in Geleen worden stelselmatig afgeperst en bedreigd door gewelddadige jongeren. Uit angst voor represailles durven ze geeft aangifte te doen. De politie is al enige tijd op de hoogte van de al maanden durende afpersingspraktijken.

De politie zegt niets te kunnen doen, omdat caféhouders geen aangifte doen. Ingewijden, die uit angst voor hun bedreigers niet met naam en toenaam genoemd willen worden, zeggen dat de jongeren zich intimiderend gedragen, aldus de regiokrant De Limburger.

De meeste kroegbazen komen aan de eisen van de afpersers tegemoet in de hoop de agressieve jongeren rustig te houden. Zo krijgen de jongeren bij binnenkomst vaak gratis drank. Ook komt het voor dat kroegbazen geld aan ze geven.

Sommige kroegbazen worden al maanden bedreigd en zien omzetten kelderen door het wegblijven van vaste gasten. Een enkeling zou zelfs overwegen de zaak van de hand te doen vanwege de uitzichtloze situatie.

Reageer op dit artikel