nieuws

canal company neemt holland international rondvaart over

Horeca

TUI Nederland NV in Rijswijk en Canal Company in Amsterdam hebben bekend gemaakt dat de activiteiten van Holland International Rondvaart in Amsterdam met ingang van donderdag 30 juni door Canal Company worden voortgezet.

Reden voor TUI Nederland om dit bedrijfsonderdeel af te stoten is, dat de populaire rondvaarten door de Amsterdamse grachten niet worden gezien als haar core-business. Wel tot de kernactiviteiten van TUI Nederland behoren touroperating (onder meer van Holland International, Arke en KRAS SterVakanties), de distributie van reizen en vakanties, en de eigen luchtvaartmaatschappij ArkeFly. Met Canal Company denkt TUI Nederland een uitstekende, innovatieve partner gevonden te hebben voor de voortzetting van haar rondvaartbedrijf.

De overname door Canal Company heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid; alle medewerkers gaan over naar de nieuwe organisatie. De rondvaartboten blijven onder de naam Holland International door de Amsterdamse grachten varen.Holland International Rondvaart is in Amsterdam de grootste rederij in het traditionele één-uurs-rondvaartsegment. De vloot bestaat uit twaalf eigen rondvaartboten, waaronder de gloednieuwe Dr. Albert Heijn die vorige maand in de vaart werd genomen.

Canal Company beschikt over een vloot van veertien schepen en honderd waterfietsen. Het bedrijf wordt geleid door een driemanschap, bestaande uit algemeen directeur Felix Guttmann, executive directeur Peter Becker en financieel directeur Peter Duwel. Eer om vertrouwen te krijgen

Felix Guttmann, algemeen directeur en eigenaar van Canal Company, is verheugd met het voornemen om de activiteiten van Holland International Rondvaart voort te zetten. “Canal Bike en Canal Bus hebben in de afgelopen jaren een sterke positie opgebouwd”, zegt hij. “Dankzij ons enthousiaste team zijn wij uitgegroeid tot een van de grote spelers in Amsterdam. Wij waren echter nog niet actief in het traditionele rondvaartsegment. We beschouwen het als een eer dat TUI Nederland ons het vertrouwen heeft gegeven haar mooie bedrijfsonderdeel voort te zetten. Wij zullen de komende jaren intensief werken aan verdere groei, door productinnovatie en vlootvernieuwing.”

Ook Steven van der Heijden, voorzitter van de Raad van Bestuur van TUI Nederland NV, is zeer verheugd met een innovatieve partner als Canal Company. “Hiermee komt ons goed renderende bedrijfsonderdeel in handen van een betrouwbaar bedrijf met grote kennis over de rondvaart en Amsterdam.”
De overige onderdelen van Holland International Destination Management, waaronder Holland International Rondvaart ressorteert, blijven bij TUI Nederland

Reageer op dit artikel