nieuws

Commissarissen zeggen vertrouwen exploitant themapark op

Horeca

De gemeente Den Helder wil voorlopig verder met Libéma, exploitant van attractiepark Cape Holland. Dat heeft het college vrijdag bekendgemaakt. Dit is geheel tegen de zin van de Raad van Commissarissen (RvC) van Willemsoord BV, die namens de gemeente een toezichthoudende rol vervult. De RvC is woensdag opgestapt, zo bleek vrijdag, omdat zij juist geen vertrouwen meer heeft in Libéma.

De RvC adviseerde het college eerder dit jaar volledig te breken met Libéma en op zoek te gaan naar een andere exploitant voor het nautisch themapark op de Oude Rijkswerf in Den Helder. Als reactie hierop heeft het college een onderzoek ingesteld naar het functioneren van Libéma, als exploitant van het park. ,,Daaruit zijn geen ernstige tekortkomingen geconstateerd”, aldus burgemeester J. Staatsen vrijdag.

Het college gaat met Libéma in gesprek over nadere investeringen in het park. ,,Er is al heel wat neergezet, maar het moet nog beter”, zo stelde Staatsen. Met de exploitant is een intentieovereenkomst opgesteld waarin afspraken voor de toekomst worden gemaakt. Het ondertekenen van de overeenkomst laat echter nog even op zich wachten.

Het Openbaar Ministerie in Alkmaar doet onderzoek naar mogelijke fraude rond Cape Holland en het college wil de resultaten hiervan afwachten. Staatsen: ,,Het onderzoek had al afgerond moeten zijn, maar de officier van justitie heeft laten weten nog een maandje nodig te hebben.”

Staatsen liet weten dat de beslissing over het al dan niet doorgaan met Libéma pas volgt als duidelijk is wat het onderzoek heeft opgeleverd. ,,Zo ja, dan volgt ondertekening van de intentieovereenkomst en gaan we de te maken afspraken nader uitwerken”, aldus de burgemeester. Die nadere afspraken behelzen onder meer nieuwe investeringen in het nautisch themapark, zowel door Libéma als de gemeente.

Reageer op dit artikel