nieuws

Detailhandel moet ook toeristenbelasting betalen

Horeca

De toeristenbelasting in ons land is concurrentievervalsend vanwege grote tariefsverschillen. Daarnaast worden met deze belasting hotels en campings ongelijk behandeld ten opzicht van detailhandelsbedrijven die ook sterk profiteren van toeristen, maar geen toeristenbelasting betalen.

Dat vindt het toeristisch-recreatief bedrijfsleven in de Achterhoek. De opmerkingen werden geplaatst tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Koninklijk Horeca Nederland, de Recron en de Kamer van Koophandel. Tijdens deze bijeenkomst is gesproken over kansen en bedreigingen voor de sector en de rol die de gemeenten daarin spelen.

De betrokken partijen zien vooral mogelijkheden in het agro-toerisme. Andere actiepunten zijn een sterke Achterhoekse VVV en een verdere kwaliteitsverbetering en professionalisering van de toeristische bedrijven.

Reageer op dit artikel