nieuws

Disco-uitbater verdacht van afpersing

Horeca

Een horecaondernemer uit Roermond wordt ervan verdacht een 25-jarige plaatsgenoot te hebben afgeperst. Het zou gaan om een bedrag van 5000 euro. Aanleiding van de afpersing is een ruzie om een Oekraïense vrouw.

Justitie verdenkt de mede-uitbater van disco La Cave in Roermond van meer strafbare feiten. De gevangenhouding is daarom begin deze week met dertig dagen verlengd. De 57-jarige horecaondernemer werd 13 juni gearresteerd en wordt naast afpersing verdacht van het laten intimideren van huurders van zijn appartementen in de Limburgse stad.

De disco-uitbater zou niet hebben kunnen verkroppen dat een Oekraïense vrouw, die in La Cave heeft gewerkt, contacten onderhield met een 25-jarige vaste klant. De cafébaas zou de vrouw, die op zijn kosten in Nederland was, daarom hebben teruggestuurd naar Oost-Europa. Hij eiste van de 25-jarige man 5000 euro, omdat hij hem verantwoordelijk hield voor de verbroken relatie. Het bedrag zou de afperser aan de vrouw hebben gegeven voor levensonderhoud.

Reageer op dit artikel