nieuws

Franse wijnboeren willen Britse champagne

Horeca

Franse wijnhuizen willen Engelse wijngaarden kopen om champagne te maken. Het gaat hierbij om de heuvels in de graafschappen Kent en Sussex. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

De zonovergoten hellingen en kalkgronden in Kent en Sussex zijn perfect voor het verbouwen van de druifsoorten chardonnay, pionotnoir en meunier, de klassieke bestanddelen van een champagnewijn, aldus de krant.

Probleem voor de Franse wijnhuizen is dat ze de bubbelwijnen die van Britse bodem komen, niet het predikaat champagne mogen geven. Alleen mousserende wijnen uit de champagnestreek zelf, de omgeving van Reims, mogen die naam dragen.

Ook wijnboeren in Duitsland en Spanje maken hun mousserende wijn volgens de traditionele Franse methode. Deze wijnen zijn herkenbaar door de melding méthode traditionelle op het flesetiket.

Nederlanders drinken champagne vooral wanneer er iets te vieren is. ‘We zijn geen echt champagneland. We moeten echt een reden hebben om de fles te openen’, aldus wijnkenner Ben Rhebergen van de Haagse Hotelschool in het Algemeen Dagblad.

Reageer op dit artikel