nieuws

Geweigerde klant vermoordt cafébaas Hoorn

Horeca

De 39-jarige eigenaar van café Harem aan het Nieuwland in Hoorn in de nacht van zaterdag op zondag doodgeschoten door een klant die het café niet in mocht. Na een woordenwisseling op straat met een groepje geweigerde klanten trok één van hen een pistool en schoot de kroegeigenaar dood. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

De 39-jarige kroegbaas wist zwaargewond nog wel zijn café te bereiken, maar zakte daar in elkaar. Reanimatie door politieagenten, die snel ter plekke waren, mocht niet meer baten. De technische recherche begon direct met een onderzoek, waarbij ook een politiehond werd ingezet.

Harem is een Turks café annex koffiehuis dat vooral door oudere Turken wordt gefrequenteerd. Van de dode is vooralsnog alleen de voornaam Mustafa bekend. Het etablissement ligt vlak buiten het centrum van Hoorn en staat goed bekend bij gemeente en de buurt.

Bijzonders
De Telegraaf meldt nog enkele bijzonderheden. De krant citeert anonieme bekenden van de kroegbaas die menen dat er iets bijzonders moet zijn gebeurd. Mustafa zou zo woest zijn geworden, dat hij de onenigheid met de geweigerde klanten op straat wilde uitvechten. De man staat absoluut niet bekend als ruziezoeker.
Zondag herinnerde nog weinig bij het café aan het nachtelijke drama. Anders dan tegenwoordig haast de gewoonte lagen er geen bloemen of andere eerbewijzen aan het slachtoffer. Toekijkende Turken wilden weinig tot niets kwijt over het incident. De politie in Hoorn roept eventuele getuigen op zich te melden.

Reageer op dit artikel