nieuws

Groot Engelenburg wil forse uitbreiding aantal kamers

Horeca

Landgoed Groot Engelenburg in Brummen wil de hotelcapaciteit uitbreiden van dertig naar vijftig tot honderd kamers. Daarnaast moet de golfbaan op het landgoed worden uitgebreid van negen naar achttien holes, met een oefenbaan van achttien holes.

Dat meldt dagblad De Gelderlander. Voor de uitbreiding zouden twee woningen moeten worden verplaatst. De plannen voor de hoteluitbreiding zijn nieuw, de plannen voor de golfbaan leven al langer. Volgens de initiatiefnemers is de huidige golfbaan niet interessant meer. De markt voor golfvakanties is groeiende en Groot Engelenburg wil hier graag op inspelen.

De uitbouw van de hotelaccommodatie wordt door eigenaar De Lange van het landgoed georganiseerd. Daarnaast zijn Fortis vastgoed bv/Golfmanagementgroep zet zich in voor de uitbouw van de golfbaan. Deze uitbouw is politiek omstreden en onderwerp van juridische procedures. Was daarbij in eerste instantie sprake van uitbouw van negen naar achttien holes, nu is er ook een oefenbaan gepland. Daardoor is waarschijnlijk een nieuw raadsbesluit noodzakelijk.

Reageer op dit artikel