nieuws

Horeca Bredevoort jaagt collectief op bezoekers

Horeca

Vier horeca-ondernemers in Bredevoort hebben een gezamenlijke VOF opgericht om activiteiten te organiseren. Daarmee willen ze meer bezoekers trekken naar het plaatsje in de Achterhoek.

Het initiatief is afkomstig van Gerbert Smit van De Domme Aanleg in Barlo, een stukje buiten Bredevoort gelegen. Hij kreeg het verzoek om het traditionele Bredevoortse volksfeest te organiseren. Dit werd in het verleden door twee andere horecagelegenheden gedaan, maar die lieten het er wat bij zitten. Smit koos voor de collectieve weg en verzamelde drie andere enthousiaste ondernemers om zich heen.

Samen maakten ze het volksfeest tot een succes en mikken ze nu op een reeks andere activiteiten. Paul Koot van eet-, muziek- en museumcafé De Zwaan, Bernard Brethouwer van café De Misterpoort/Bredevoorts Caferaria en Klaas Toeten van Middeleeuws Restaurant Bertram zijn de andere betrokkenen. ‘De horeca is hier niet groot, maar samen bereik je meer’, zegt Stoeten in het regionale dagblad. ‘We gaan Bredevoort de komende tijd cultureel op de kaart zetten’, vult Paul Koot aan.

Reageer op dit artikel