nieuws

Hotelbediende eist schadevergoeding van acteur

Horeca

De hotelbediende naar wie de Australische acteur Russell Crowe eerder deze maand een telefoon slingerde, eist via een rechtszaak een schadevergoeding. Die juridische procedure komt boven op de rechtszaak die al tegen Crowe loopt, meldden Amerikaanse media woensdag.

Crowe slingerde in een New Yorks hotel een telefoon naar een hotelbediende, toen het hem niet lukte zijn familie in Australië te bellen. Uit videobeelden van bewakingscamera’s blijkt bovendien dat de acteur ook een keramische schaal naar de medewerker gooide, die tegen een muur uiteenspatte. Crowe weet zijn woedeaanval aan een combinatie van een jetlag, eenzaamheid en adrenaline.

Naast een hoge schadevergoeding kan Crowe een gevangenisstraf van maximaal zeven jaar tegemoetzien, als hij wordt veroordeeld voor geweldpleging en het bezitten van een vuurwapen.

Reageer op dit artikel