nieuws

Mauritshuis verwent kunstliefhebber

Horeca

Het Mauritshuis in Den Haag heeft sinds een maand een vestiging van Bertolli Caffè binnen de muren. Volgens een woordvoerder van het Mauritshuis hebben museumbezoekers hun buik helemaal vol ‘van die afstandelijke koffieautomaten’.

Het café is gevestigd in het souterrain van het beroemde museum. De exploitatie is in handen van Bertolli. De producent van olijfolie, pastasauzen en pesto’s exploiteert in Nederland twee Bertolli Caffè’s, één in Amsterdam en één aan het Plein in Den Haag. Die laatste vestiging verzorgt ook de exploitatie van het café in het Mauritshuis.
Het Mauritshuis hoort tot de Top-5 van musea van Nederland en is gespecialiseerd in Hollandse meesters uit de 17e eeuw. Jaarlijks trekt het meer dan 100.000 bezoekers. Volgens het museum hebben die bezoekers behoefte aan een prettige plek om hun indrukken te verwerken. Dat zou ook kunnen in de vele cafés en restaurants in de directe omgeving van het Mauritshuis, maar die stap zetten de kunstliefhebbers volgens het museum niet zo gemakkelijk.
In het Bertolli Caffè in de kelder van het Mauritshuis kunnen bezoekers koffie met gebak en verse broodjes krijgen.

Reageer op dit artikel