nieuws

Notoire horecaovervaller 4,5 jaar de cel in

Horeca

Een 34-jarige Amsterdammer is deze week veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf voor een reeks overvallen op hotels en andere horecagelegenheden. Hij kon echter niet worden bestraft voor zijn aandeel in de overval op een Van der Valk in Zuidoostbeemster. Hiervoor ontbrak voldoende bewijs.

Dat bleek deze week voor de rechtbank in Amsterdam. Hij werd uiteindelijk veroordeeld voor overvallen in Hoofddorp, Kerkrade en Limburg. De man werd echter samen met een aantal andere verdachten beschuldigd van een grote serie overvallen door het hele land heen. De groep moet lange tijd de schrik zijn geweest voor de Nederlandse horeca.

Eerder werden al twee andere mannen vrijgesproken voor de overval op de Van der Valk. De 34-jarige man stond later terecht, omdat hij pas later kon worden opgepakt. Hij heeft zich geruime tijd schuilgehouden op Curaçao. Bij de overval op de Van der Valk werd de inhoud van de kluis buitgemaakt en werden de handtassen van drie personeelsleden gestolen. De overval vond plaats op 14 december 2004.

Reageer op dit artikel