nieuws

openluchtopera in slot zeist

Horeca

Na het succes in onder andere Frankrijk en België is er dit jaar in Nederland voor het eerst een openluchtopera. Op 25, 26 en 27 augustus brengt Stichting Opera Promotions Nederland het meesterwerk ‘Le Nozze di Figaro’ van W.A. Mozart in de tuinen van Slot Zeist. Dit evenement wordt opgezet met de authentieke Italiaanse sfeer van de grote operatheaters zoals in Verona. Geheel in de openlucht met enkel een podium, verlichting en het prachtige Slot Zeist als decor.

De regisseur van de opera is Alain Sachs die bekend is van grote producties in België en Frankrijk. De muzikale leiding is in handen van de Nederlander Daan Admiraal. De hoofdrollen worden vertolkt door onder andere Frank Dolphin Wong (Figaro), Kee-Chang Song (De Graaf), Annemarie Kremer (De Gravin) en Noriko Urata (Suzanna).

Le Nozze di Figaro is een symbool voor het leven in al zijn theatrale en uitzonderlijke complexiteit. De opera speelt zich af in de 18e eeuw in het kasteel van Aguas Frescas, niet vervan Sevilla. Het is een opeenstapeling van verwikkelingen die indirect door de Graaf veroorzaakt worden, een autoritair en jaloers man. Zijn knecht, Figaro, staat op het punt te trouwen met Susanna, het kamermeisje van de Gravin. Maar de lichtzinnige Graaf heeft ook een oogje op haar laten vallen en is vastbesloten om kost wat kost deze schoonheid te verleiden. De arme Figaro heeft zich op zijn beurt heel onvoorzichtig opgesteld tegenoverMarcellina, de gouvernante van de Gravin. Cherubino wordt dan weer bijzonder onrustig in het bijzijn van al die dames… Iedereen speelt verstoppertje en begluurt de anderen.Wie wordt het slachtoffer van dit soort wreedaardige spelletjes?

De Stichting Opera Promotions Nederland is een initiatief van BCM, Idée Fixe en Van Stokkum Rent. Voor meer informatie klik hier.

Reageer op dit artikel