nieuws

Red Bull bezorgt Rotterdamse horeca topweekend

Horeca

De Red Bull Air Race in Rotterdam heeft honderdduizenden bezoekers getrokken. De Rotterdamse cafés, snackbars en restaurants profiteerden van de opkomst van liefst zevenhonderdduizend bezoekers naar de spectaculaire vliegshow.

Dat melden verschillende bronnen. De enorme toeloop van publiek vond plaats op de kade tussen de Erasmusbrus en de Euromast. Daarnaast bevonden zich veel toeschouwers op daken van aan de Nieuwe Maas gelegen flatgebouwen en kantoren. ‘Uitermate tevreden’, was het commentaar van een woordvoerder van de Rotterdamse burgemeester Opstelten over de opkomst en goede sfeer bij het evenement.
Opvallend was dat de enorme opkomst van het publiek niet leidde tot een verkeerschaos rond de havenstad. Volgens de politie was het massale gebruik van het openbaar vervoer hier de voornaamste oorzaak van. Bij de vliegshow doken piloten met hun toestellen onder meer onder de Erasmusbrug heen.

Reageer op dit artikel