nieuws

Rockpubliek drinkt twee liter bier per persoon

Horeca

Het publiek bij het rockfestival Fields of Rock heeft zaterdag gemiddeld meer dan twee liter bier gedronken. In totaal bezochten 48.000 bezoekers het concert, met onder meer Rammstein en Black Sabbath, waarbij ruim honderdduizend liter Grolsch werd verkocht.

De bierverkopers hadden het weer mee. Het was in het Goffertpark in Nijmegen overdag ruim dertig graden, waarbij de warmte tot laat in de avond bleef hangen. Ruim zeshonderd horecamensen werden ingezet om de dorstige rockers van drank te voorzien.

Fields of Rock is het eerste grote rockfestival in Nijmegen dit jaar. Volgende week volgt nog het grote Rock in Park-festival met onder meer REM, Queens of the Stone Age en Lenny Kravitz. Voor deze optredens zijn al enkele tienduizenden kaarten verkocht, maar uitverkocht is het nog niet.

Reageer op dit artikel