nieuws

Rotterdam thuishaven grootste varende Grand Café Benelux

Horeca

Het volledig vernieuwde party- en presentatieschip De Ameland is deze week in de vaart genomen. Na een grondige verbouwing is het schip nu geschikt voor bijeenkomsten van vijftig tot achthonderd gasten. Naar eigen zeggen is De Ameland nu het grootste varende Grand Café van de Benelux.

Vooral het zonnedek is aangepakt, waardoor de capaciteit is gegroeid met honderdvijftig gasten. ‘In de maand mei zijn we begonnen met de verbouwing. De voornaamste reden voor de capaciteitsuitbreiding is kwaliteitsverbetering. Door de overkapping van het zonnedek hebben gasten meer ruimte en vrijheid om onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van de vaaromgeving’, laten de eigenaren weten.

Het rendement moet verhoogd worden omdat verschillende zalen nu apart te gebruiken zijn voor verschillende doeleinden. ‘Dit schept enerzijds mogelijkheden voor de congresmarkt. Anderzijds kan het overdekte zonnedek ingericht worden als loungeruimte, terwijl er een knallend feest plaatsvindt in de benedenzaal. Door de uitstekende isolatie hoor je alleen het rustgevende geruis van de golven.’

Thuishaven
De Ameland is vrijdag 10 juni officieel weer in gebruik genomen tijdens Blues on the River in Rotterdam. De Parkhaven in Rotterdam, in de buurt van de Euromast, is de nieuwe thuishaven voor het schip.

Reageer op dit artikel