nieuws

Straatverbod voor lastpakken in de maak

Horeca

Lastpakken in horecazaken in Amersfoort kunnen binnenkort een straatverbod verwachten. De gemeente pas hiervoor de algemene plaatselijke verordening aan. Na de zomer wordt de nieuwe regeling van kracht.

De invoering van het straatverbod op de Hof in Amersfoort hoort bij een pakket afspraken tussen de gemeente en onder meer de politie en de plaatselijke horeca. Er komt een speciaal telefoonnummer waarop portiers van cafés direct een wijkagent kunnen bereiken. Binnenkort past de gemeente de algemene plaatselijke verordening aan zodat de regeling over enkele maanden wordt ingevoerd.

De straf per overtreding varieert van een straatverbod van enkele weken tot enkele maanden. Het is voor de gestraften wel mogelijk om op bepaalde voorgeschreven tijdstippen het gebied te betreden. Het gaat hierbij dan om tijden waarop horecazaken zijn gesloten.

Reageer op dit artikel