nieuws

Twee verdachten in cafémoord Mustafa Kaplan

Horeca

De politie van Hoorn is op zoek naar twee mannen in de moord op cafébaas Mustafa Kaplan. Die werd in de nacht van zaterdag 18 en zondag 19 juni voor zijn zaak café Harem doodgeschoten.

Volgens de politie gaat het om de 20-jarige Bryan S. uit Hoorn. De Telegraaf meldt dat de verdachte een drugsverslaafde is. Van zijn handlanger heeft de politie een signalement. Het vermoeden bestaat dat er een ander motief dan het weigeren van de toegang na sluitingstijd ten grondslag heeft gelegen aan de fatale schietpartij. De politie wil daarover niets kwijt.

Afgelopen zondag liepen ruim driehonderd mensen mee in een stille tocht voor de vermoorde kroegbaas. De tocht werd geleid door burgemeester Onno van Veldhuizen, die aangaf dat de tocht een signaal is dat inwoners van Hoorn dit soort taferelen niet wensen in hun stad.

Reageer op dit artikel