nieuws

amsterdamse stadswandeling langs beroemde filmlocaties

Horeca

Amsterdam krijgt een stadswandeling langs beroemde filmlocaties. Dat heeft organisatiebureau Helden Management woensdag bekendgemaakt. De anderhalf uur durende tour voert belangstellenden langs grachten en steegjes waar filmopnames zijn gemaakt voor onder meer Turks Fruit, Amsterdamned, De Tweeling, Ocean’s Twelve en de James Bond-film Diamonds are Forever.

,,In veel grote wereldsteden wordt al zo’n tocht aangeboden”, legt initiatiefneemster Irene van Helden uit. ,,Ik vond het raar dat Amsterdam nog geen filmroute kende. Zeker de laatste jaren worden er weer veel buitenlandse producties in Amsterdam opgenomen. Mensen zijn daar absoluut in geïnteresseerd.”

De rondleiding wordt gegeven in het Nederlands of in het Engels. Tijdens de wandeltocht vertelt Van Helden op welke locaties bepaalde scènes uit films zijn opgenomen. Ook kunnen deelnemers interactief op een beeldscherm de scènes uit de films terugzien.

Reageer op dit artikel