nieuws

Annie Schilder legt beslag op panden Jan Veerman

Horeca

De Volendamse zangeres Annie Schilder heeft beslag laten leggen op een groot aantal panden van Jan Veerman, oud-eigenaar van het rampcafé De Hemel. Schilder zegt nog grote sommen geld tegoed te hebben van Veerman.

Zo’n beetje de halve Dijk aan de Volendamse haven ligt aan de ketting, meldt De Telegraaf. Het gaat om onder meer de adressen Haven 132, 134, 136, 140, 142, 146, 148, 150, 172 en panden aan de Julianaweg, Kathammerzeedijk, Pellersplein, Slobbeland en Zuideinde.

Het conflict tussen Veerman en Schilder gaat over afslankpillenbedrijf Voldafarma, dat tot 1995 eigendom was van Veerman. Schilder, die voor het bedrijf reclame maakte, liet in 1989 contractueel vastleggen dat ze voor de promotie van de afslankpillen één gulden (0,454 euro) per pot zou ontvangen.

Schilder beschuldigt Veerman er nu van dat hij een valse opgave heeft gedaan van het aantal verkochte potjes. Daardoor zou de ex-zangeres van BZN 2.849.400 euro moeten ontvangen. Ze kreeg 1.293.019,50 euro op haar rekening gestort, de helft van waar zij recht op had. Met rente erbij is dat bedrag opgelopen tot 2.250.000 euro.

Ondertussen is Veerman gedagvaard, zo meldt advocaat mr. Frits Kemp van Fort Advocaten in Amsterdam. Veerman zelf wil niet veel kwijt over de zaak. ‘Ik heb er niets over mede te delen. Beslaglegging? Ik weet van niets, ik zit voor zaken in het buitenland’, aldus Veerman in De Telegraaf. ‘Vreemd, de dagvaardig is gisteren persoonlijk aan heb overhandigd’, stelt advocaat Kemp.

Reageer op dit artikel