nieuws

Beursaftocht bespaart NH duizenden euro’s

Horeca

NH Hoteles bespaart jaarlijks enkele tienduizenden euro’s wanneer het van de Amsterdamse beursvloer verdwijnt. Dat meldt directeur Arco Buijs van de Nederlandse hotels aan Dow Jones Nieuwsdienst. NH Hotels haalt maandag 15 augustus al haar aandelen van de Euronext Amsterdam.

Tot en met vrijdag 12 augustus kunnen aandeelhouders hun stukken aanmelden. Ze kunnen die dan verzilveren of inruilen voor Spaanse aandelen. Vanaf maandag 15 augustus is NH Hoteles alleen nog verhandelbaar in Spanje. Dat meldt de hotelketen in een advertentie in Het Financieele Dagblad.

NH Hoteles blijft de Nederlandse aandeelhouders wel informeren over het bedrijf, zo meldt Buijs. Dit gebeurt met informatieve bijeenkomsten die worden voorgezeten door ceo Gabriele Burgio. Wanneer de animo afneemt, houden deze bijeenkomsten op. De financiële topman van NH, Roberto Chollet, meldde begin deze maand dat het hotelbedrijf van de beurs verdwijnt omdat er te weinig wordt gehandeld in de aandelen.

NH Hoteles exploiteert wereldwijd 240 hotels met meer dan 34.000 kamers in achttien landen. Naar eigen zeggen is het de nummer drie op de markt voor zakenhotels in Europa. Deze status werd onder meer verworven door de overname van de Astron hotels in februari 2002. Daarnaast werden de Mexicaanse keten Krystal en het Nederlandse Krasnapolsky overgenomen.

Reageer op dit artikel