nieuws

Cafébezoeker Emmeloord overleden

Horeca

Als gevolg van zeer waarschijnlijk een vechtpartij in een café in Emmeloord is dinsdag een negentienjarige man uit Emmeloord overleden. De politie is een groot onderzoek gestart. Een 33-jarige man uit Urk die was aangehouden is inmiddels weer vrijgelaten.

Het noodlottige voorval vond zaterdag plaats in café De Bierelier. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Het slachtoffer werd zaterdag ernstig gewond gevonden voor de zaak. De aangehouden man uit Urk, die al voorgeleid was aan de Rechter Commissaris, is inmiddels weer vrij.

Een andere Urker die eerder werd opgepakt was al eerder vrijgelaten. De politie van Flevoland neemt de zaak uiterst serieus en heeft een team van vijftien man sterk op de zaak gezet. Bij café De Bierelier zijn bloemen neergelegd door het slachtoffer.

De politie heeft ‘passende maatregelen’ genomen om het gezin van eigenaar Wesley Kok van De Bierelier te beschermen. Aanleiding zijn geruchten over bedreigingen van Kok en zijn gezin na de dood van de 19-jarige Emmeloorder. De eigenaar zou volgens omstanders medeverantwoordelijk zijn voor de dood.

In het Algemeen Dagblad vertelt ooggetuige Janus van der Veen uit Bant over de fatale vechtpartij. ‘Jarno (Jarno Mansveld, het 19-jarige slachtoffer, red.) had voor de lol een brommerhelm op. Doen we wel vaker, dansen met een helm. Maar Wesley Kok vond dat irritant en gaf een stomp boven op de helm. Jarno schrok, draaide zich om en greep Kok bij de kraag. Direct schoot een uitsmijter te hulp en samen sloegen ze Jarno de kroeg uit. Onderweg naar buiten viel hij met zijn hoofd tegen een kapstok.’Een broer van het slachtoffer zegt dat de massale tocht van stappers uit Urk naar Emmeloord het gevolg is van het sluitingstijdenbeleid in Urk. In Urk gaan alle kroegen om voor middennacht dicht. In Emmeloord blijven ze langer open, met als gevolg dat Urkers heilig zijn in De Bierelier. ‘Ze komen binnen, leggen tweehonderd euro op de bar en zitten even later achter een tafel vol drank. Vind je het gek dat zoiets uit de klauwen loopt? Eigenaar Kok grijpt nooit in, want zonder Urkers kan hij wel sluiten’, aldus de broer van het slachtoffer in het AD.

Reageer op dit artikel