nieuws

Curryworst-museum in de maak

Horeca

Berlijn krijgt een curryworst-museum. Het wereldwijd unieke museum in de geboorteplaats van de specialiteit opent begin volgend jaar de deuren.

De Berlijnse Herta Heuwer bedacht de snack met pikante currysaus in 1949. De snackbar-exploitante in de wijk Charlottenburg vroeg patent aan op haar culinaire uitvinding.

Eindelijk eens goed nieuws voor de kanselier, stelde een Duits tijdschrift deze week. Gerhard Schröder is een van de grootste liefhebbers van de curryworst. In het museum komt ook een proeverij. In Duitse kantines is curryworst met frites het meest bestelde gerecht. Berlijn kent sinds twee jaar een snackbar die uitsluitend bio-curryworst verkoopt.

Eerder dit jaar verscheen de Nederlandse vertaling van De Ontdekking Van De Curryworst, een roman van Uwe Timm. In het verhaal verwent een 40-jarige Duitse een gedeserteerde marinesoldaat met wat zij op de zwarte markt aantreft. Van worst en kerrie maakt zij de eerste curryworst.

Reageer op dit artikel