nieuws

drie nieuwe leden en klantenbindingsprogramma voor hcce

Horeca

Tijdens de laatstgehouden Algemene Ledenvergadering van de Historic Conference Centres of Europe (HCCE) in Wenen hebben de 22 leden besloten tot een in de internationale congres- en evenementenbranche uniek klantenbindingsprogramma.

Het programma komt tot stand door samenwerking tussen de leden in 13 Europese landen en waardeert de keuze voor kwaliteit en toegevoegde waarde die opdrachtgevers met internationaal roterende evenementen maken door hun samenwerking met de leden van de HCCE. In Nederland zijn de Beurs van Berlage Concert- en Congreszalen Amsterdam en de Pieterskerk Leiden lid van de HCCE.

Het programma biedt internationale cliënten met roterende evenementen verschillende ‘benefits’, zoals kortingen, speciale arrangementen en side programmes. Het programma is uniek in zijn soort binnen de congres- en evenementenbranche en zal in het najaar en detail worden gepresenteerd. De keuze voor een dergelijk programma past in de ontwikkeling binnen de HCCE: van een alliantie is de HCCE nu een vereniging en om nog prominenter aanwezig te kunnen zijn in de branche is er besloten tot nauwere samenwerking tussen de leden.

Dit zal zijn weerslag ook krijgen in de nieuwe huisstijl van de HCCE, waartoe tijdens de ledenvergadering is besloten. Executive Director van de HCCE, Jochen Manninger: “Na negen jaar is er de behoefte aan een nieuwe uitstraling, waarbij het bijzondere van het concept van de HCCE beter tot uitdrukking komt. De combinatie van state-of-the-art congres- en evenementenfaciliteiten in unieke historische settings maken evenementen in de HCCE-centra tot een klasse apart. Daar zijn we trots op en dat willen we ook laten zien.”

Ook steeds meer historische congres- en evenementenlocaties in Europa erkennen de kwaliteit van de HCCE. Tijdens de ledenvergadering werden drie nieuwe centra gepresenteerd: ‘Hannover Congress Centers’ in Hannover, Duitsland, ‘Palais Niederösterreich’ in Wenen, Oostenrijk en ‘Casino Kursaal Interlaken’ in Interlaken, Zwitserland. Hannover heeft een maximumcapaciteit van 12.500 personen en is daarmee meteen het grootste centrum binnen de HCCE. Het voormalige overheidsgebouw ‘Palais Niederösterreich’ opende in mei jongstleden haar deuren als congres- en evenementenlocatie. Interlaken is het eerste Zwitserse lid van de HCCE.

Bestuursvoorzitter van de HCCE, Walter Straub van de Hofburg in Wenen, is trots op de expansie van de HCCE: “We hebben een uitdagende toekomst in het verschiet en daarbij is groei van het ledental een belangrijk doel. Alleen dan kunnen we onze vooraanstaande plaats binnen de internationale congres- en evenementenbranche waarmaken en vasthouden.”

Reageer op dit artikel