nieuws

Enorm hotel in aanbouw in Koerdisch Irak

Horeca

Ondanks de zeer instabiele situatie in Irak wordt in het noorden van het land een zeer groot en luxe hotelbedrijf gebouwd. Het gaat om een hotel van 28 verdiepingen in Suleymaniya in de Koerdische regio in het noorden van Irak.

Met de bouw van het omvangrijke luxueuze hotel is een bedrag gemoeid van ruim 60 miljoen dollar. Initiatiefnemer is de succesvolle Koerdische zakenman Faruq al-Mullah Mustafa. Hij is tevens de grondlegger van het eerste mobiele netwerk in Irak en investeerder van een grote cementbedrijf. Daarnaast ontwikkelde Mustafa een kabelbaan om het nieuwe hotel te verbinden met de omliggende bergen.

Het ambitieuze hotelproject heeft als doel buitenlandse investeerders te trekken voor andere grootschalige projecten in het noorden van Irak. Momenteel ontbreekt het aan grote buitenlandse bedrijven in deze regio. Mustafa vindt dat de economie in het noorden van het land alleen kan groeien met buitenlandse investeerders.

Reageer op dit artikel