nieuws

Frisdrinker kiest voor light en bubbelvrij

Horeca

Nederlanders hebben vorig jaar iets minder fris gedronken. Als ze hun dorst wilden lessen, kozen ze steeds vaker voor light en koolzuurvrij. Dat blijkt uit cijfers van de NFI, de Vereniging Nederlandse Frisdranken Industrie, die vrijdag zijn gepresenteerd.

Per hoofd van de bevolking werd afgelopen jaar 94,2 liter frisdrank gedronken, 0,9 procent minder dan het jaar ervoor. Binnen die tientallen liters nemen de light frisdranken een steeds belangrijkere positie in. In 2004 bedroeg het aandeel 25,6 procent, meer dan de 22,4 procent het jaar ervoor.

Eenzelfde tendens is waar te nemen bij de koolzuurvrije frisdranken. Het marktaandeel van een glas fris zonder bubbels steeg vorig jaar van 18,2 naar 20,4 procent.

Reageer op dit artikel