nieuws

Gemeente steunt innovatieve horeca-ideeën

Horeca

Nieuwe horeca-initiatieven kunnen in Arnhem op steun rekenen van de gemeente. De wethouder van Economische Zaken wil zelfs bestemmingsplannen aanpassen en de regelgeving flink versoepelen.

Het gaat hierbij om bijzondere, spraakmakende ideeën voor nieuwe cafés en restaurants. Wethouder Inez Pijnenburg wil de horeca van Arnhem een flinke injectie geven nu de kwaliteit de laatste jaren flink afneemt. Pijnenburg deed zijn uitspraak na het verschijnen van de nieuwe horecanota Arnhem Gastvrij.

‘Het aanbod van cafés in Arnhem is behoorlijk vlak. Qua leeftijd en interesse richten ze zich allemaal op dezelfde, jonge doelgroep. Er zijn weinig zaken die eruit springen. De Korenmarkt heeft een goede naam, maar met het huidige aanbod is het de vraag of we die naam kunnen waarmaken. Er zijn nieuwe impulsen nodig’, aldus Pijnenburg in De Gelderlander.

Nieuwe initiatieven kunnen rekenen op steun van de gemeente. Naast het wijzigen van bestemmingsplannen en het versoepelen van regels, denkt Pijnenburg aan het geven van workshops voor horeca-innovatie en het houden van klanttevredenheidsonderzoeken. Pijnenburg: ‘Maar meer dan het scheppen van goede randvoorwaarden en een prettige sfeer om in te ondernemen, kunnen wij als gemeente niet.’

De Korenmarkt Belangenvereniging is blijk met de toegezegde steun. Bestuurslid Sander Wind: ‘De Korenmarkt is de afgelopen jaren een eiland geworden. Alleen als je naar het plein gaat, kom je er terecht. Voor het winkelend publiek ligt het plein uit de route. Als de looproutes worden aangepast, komt er zeker meer publiek.’

Reageer op dit artikel