nieuws

Horecabehartiger bedreigd over tapvergunning

Horeca

Een belangenbehartiger van de horeca in Uitgeest zegt bedreigd te worden door onbekenden vanwege de strijd tegen een tapvergunning van een internationaal voetbaltoernooi. De ‘horeca-ambassadeur’ heeft zijn strijd direct beëindigd, als rechtstreeks gevolg van de dreigementen.

Theo Kaandorp uit Uitgeest ligt al jaren overhoop met de organisatoren van het voetbaltoernooi. Kaandorp, die belangen heeft in de horeca in Uitgeest, maakt al geruime tijd bezwaar tegen de tapvergunning bij het internationale Cor Groenwegen voetbaltoernooi. Hij zegt al zijn bezwaren in te trekken vanwege bedreigingen.

‘Vanavond stonden er drie man voor de deur. Ik ben doodsbenauwd. Met sms’jes hebben ze mij en mijn kinderen bedreigd. Bijvoorbeeld door te zeggen dat ze mijn huis in de fik steken en dat er ongelukken gebeuren’, aldus een aangeslagen Kaandorp in het Noordhollands Dagblad.

Kaandorp was ook niet aanwezig tijdens een hoorzitting van de commissie beroep- en bewaarschriften die de zaak heeft behandeld. Burgemeester Kroon van Uitgeest liet weten niet op de hoogte te zijn van bedreigingen. Kroon: ‘Ik weet daar niets van, hoewel ik vorige week nog met Kaandorp heb gesproken. Wel weet ik dat hij twee jaar geleden zou zijn bedreigd in verband met deze kwestie.’

Een woordvoerder van het voetbaltoernooi is geschrokken van de bedreigingen rondom de tapvergunning. ‘Dit is niet normaal. Wie zijn die idioten die zulke bedreigingen uiten? Ik heb er geen woorden voor en neem er ook afstand van. Dit is heel droef.’

Reageer op dit artikel