nieuws

Hotels niet voorbereid op toeristenstroom uit China

Horeca

Hotels en de overige toeristische sector in ons land zijn niet voorbereid op de grote toeristengolf uit China. Dat zegt directeur Hans van Driem van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Taal en voeding vormen een groot struikelblok voor de nieuwe gasten uit de Volksrepubliek. Daarnaast beschikken veel hotels niet over Chinese tv-kanalen, Chinese kranten, ontbijt, gidsen en services op de kamer. Verder is er een schreeuwend tekort aan hotelkamers, waarop gerookt mag worden. In China wordt nog flink gerookt terwijl in ons land roken steeds meer in de ban gaat.

‘Het is de hoogste tijd om in alle opzichten voorbereid te zijn op de grote stroom van toeristen uit China’, stelt Van Driem in De Telegraaf. Het aantal Chinese toeristen steeg in 2004 tot 82.000. In het eerste kwartaal van 2005 bezochten al 20.000 Chinezen ons land, in tegenstelling tot 11.000 een jaar gelden in dezelfde periode.

Reageer op dit artikel