nieuws

huis ter duin organiseert miljonair beachfair

Horeca

Vijfsterrenhotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee komt volgend jaar met een buitenbeurs voor miljonairs en ondernemers. Het exclusieve evenement wordt een jaarlijkse happening op strand en terras, tijdens de Huis ter Duin Beach-polo Cup.

Initiatiefnemer is society journalist Christian Houkes. Hij stapte met het idee naar commercieel-directeur Stephan Stokkermans van het hotel die enthousiast reageerde en het samenbrengt met het polo-evenement, dat vorig jaar voor het eerst werd gehouden. De miljonair beachfair heeft plaats in september volgend jaar. Het weekeinde waarin de tweedaagse happening wordt gehouden, is nog onduidelijk, omdat dat afhankelijk is van het springtij om voldoende ruimte voor de polowedstrijden op het strand te hebben.

,,We missen eigenlijk een exclusieve happening in de zomer. Mensen gaan naar het strand en niet zo snel naar een beurs in een evenementenhal”, licht Houkes zijn initiatief toe. Tientallen standhouders (kunsthandelaren, juweliers, couturiers, autodealers, koks en boten- en huizenverkopers) moeten het evenement het benodigde cachet geven.

De belangstelling bij het bedrijfsleven voor de fair is al zo groot dat er een wachtlijst is ontstaan, zegt Houkes. Hij geeft toe dat het feitelijk een kopie wordt van de Miljonair Fair van Yves Gijrath. Dit winterevenement is zeer succesvol en breidt al uit naar andere landen. ,,Misschien dat er op den duur een samenwerking in zit.”

Ook Houkes wil met de beachfair naar het buitenland, maar eerst wil hij het zomerevenement in Noordwijk aan Zee opzetten. Zelfs spreekt hij van een beurs met honderden standhouders, maar Stokkermans schat het aantal deelnemers voorlopig op ongeveer veertig. ,,Het moet niet een te grootschalig evenement worden. We verwachten tussen 3000 tot 4000 bezoekers.” Mocht het weer roet in het eten gooien, is er de mogelijkheid om het evenement naar binnen te verplaatsen.

Reageer op dit artikel