nieuws

NH Hoteles haalt aandelen van de beurs

Horeca

Hotelketen NH Hoteles haalt al haar aandelen van de Amsterdamse beurs. Dat heeft de financiële topman Roberto Chollet in een brief aan de Amsterdam Stock Exchange bekendgemaakt.

Chollet noemt als reden dat er te weinig handel is in het aandeel NH Hoteles. Het hotelbedrijf, met het hoofdkantoor in Madrid, stond sinds 2000 genoteerd aan de Amsterdamse beurs. De toetreding was het gevolg van de overname van het beursgenoteerde bekende Amsterdamse hotel Krasnapolsky.

NH Hoteles heeft 119,5 miljoen aandelen uitstaan, die donderdag een totale waarde hadden van 1,3 miljard euro. De koers van 11 euro per aandeel is al zes dagen ongewijzigd.

NH Hoteles exploiteert wereldwijd 240 hotels met meer dan 34.000 kamers in achttien landen. Naar eigen zeggen is het de nummer drie op de markt voor zakenhotels in Europa. Deze status werd onder meer verworven door de overname van de Astron hotels in februari 2002. Daarnaast werden de Mexicaanse keten Krystal en eerder al het Nederlandse Krasnapolsky overgenomen.

Reageer op dit artikel