nieuws

Nijmeegse Terrasprijs voor jong café

Horeca

Café Deksels heeft het beste terras van Nijmegen. Dat heeft het Actiefcomité Binnenstad Nijmegen (ACBN) bekendgemaakt. Opvallend is dat Deksels pas vanaf februari open is.

De Nijmeegse Terrasprijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Vierdaagse feesten rondom het grootste wandelevenement van ons land, de Nijmeegse vierdaagse. De jury van ACBN roemt het terras van horecabedrijf Deksels aan de Ganzenheuvel vooral vanwege het veelzijdige gebruik ervan en de kwaliteit van het bedienend personeel.

Overdag is er op het terras een kinderprogramma en ’s avonds live muziek van verschillende bands. Daarnaast in de jury lyrisch over de snelle bediening en aantrekkelijke prijzen van de consumpties. Een biertje kost er 1,80 euro. Deksels heeft tien medewerkers in dienst. Tijdens de Vierdaagse is het personeelsbestand uitgebreid tot veertien.

De jury bezocht 138 terrassen in de Nijmeegse binnenstad. Daaruit werden er vijf genomineerd. Tweede achter Deksels werden uiteindelijk Malle Babbe en De Dromaai, vierde New Dutch en vijfde Du Commerce.

Eigenaar Johan Hoens van het winnende horecabedrijf Deksels draait ondanks zijn leeftijd van 37 al twintig jaar mee in de horeca. Eerst in Eindhoven en vanaf 1994 in Nijmegen. Sinds die tijd heeft hij in De Spijker gewerkt en later in café De Wolk waar hij eigenaar van werd. Inmiddels is hij eigenaar van café-restaurant Deksels.

Reageer op dit artikel