nieuws

Ook CNV tekent cao voorlopig niet

Horeca

Na FNV Horecabond zet ook de CNV Bedrijvenbond voorlopig geen handtekening onder de nieuwe horeca-cao. Allen vakbond De Unie is akkoord met het eindvoorstel van Koninklijk Horeca Nederland (KHN).

Inmiddels is de nieuwe cao door KHN aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, maar is er nog geen aanvraag gedaan om deze algemeen verbindend te verklaren. Wanneer dit gebeurt, geldt de nieuwe cao voor alle werknemers in de horeca. Dat meldt FNV op haar website.

De Unie besloot onlangs in zee te gaan met KHN zodat er na een lange cao-loze periode weer een cao is voor de horeca. Aan de overeenstemming ging een lange periode van onderhandelingen vooraf. Vooral FNV konden het slecht vinden in de standpunten van KHN. Bij een recente peiling onder de leden van FNV stemden 1671 leden tegen het eindbod en slechts 36 voor.

Reageer op dit artikel