nieuws

Oud-exploitant Vergane Glorie wil miljoenen zien

Horeca

Voormalig exploitant Roel de Boer van de Vergane Glorie in Almelo zegt een bodemprocedure te starten tegen Heineken. De Boer stelt de bierbrouwer aansprakelijk voor de sluiting van het grootste café van Nederland. Hij denkt aan een claim van enkele miljoenen euro’s.

Wanneer De Boer de juridische procedure wint, dient hij een fikse schadeclaim in ‘van enkele miljoenen euro’s’. Volgens de horecaondernemer heeft Heineken ‘onvoorstelbare fouten’ gemaakt rond de megakroeg, die eind 2004 openging en na vier maanden alweer de deuren moest sluiten.

‘De geluidsisolerende maatregelen van Heineken zijn gebaseerd op een maximale belasting tot 85 decibel. Ze konden echter via mijn ondernemingsplan weten dat ik 100 decibel nodig had. Er heeft dus iemand bij Heineken zitten slapen. De brouwerij had moeten zeggen dat mijn plannen onhaalbaar was met het oog op de geluidsbelasting’, aldus De Boer in De Twentsche Courant/Tubantia.

Heineken wil geen commentaar geven en zegt niet op de hoogte te zijn van de plannen van De Boer. Ondertussen is bekend geworden dat de exploitatie van de Vergane Glorie zeer waarschijnlijk wordt voortgezet door de Vriezenveense horeca-investeerder Jan Torny. Deze zegt inmiddels een akkoord te hebben met Heineken over de exploitatie van het grootste café van Nederland.

Reageer op dit artikel