nieuws

Restaurantgast met vuurwapen beschoten

Horeca

Een 34-jarige man uit het Noord-Holland is op een terras van een restaurant in Heerhugowaard onder vuur genomen met een buks. Eén van de loden kogels raakte de man in zijn rug. De andere kogels ketsen tegen het raam van het horecabedrijf.

De politie hield kort na het schietincident drie daders aan. Het gaat hierbij om drie jongens in de leeftijdscategorie van zestien tot zeventien jaar. Ze zijn allen afkomstig uit Heerhugowaard. Het drietal schoot vanuit een nabijgelegen woning.

Bij de aanhouding werd ook het wapen, een zware luchtbuks, aangetroffen. Tevens vond de politie nog een vuurwapen. De wapens zijn in beslag genomen. Eén van de daders heeft een nacht in een politiecel doorgebracht. Tegen de drie jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Reageer op dit artikel