nieuws

Ruziezoekers teisteren Giethoornse horeca

Horeca

In de toeristische plaats Giethoorn is afgelopen weekend tot twee maal toe een massale knokpartij geweest op terrassen van cafés. Er is een enorme ravage aangericht aan de horecagelegenheden aan het water.

Zondag kreeg een groep terrasbezoekers ruzie met opvarenden van bootjes, waar het plaatsje zo bekend om is. De ruzieschoppers bekogelden elkaar met bierglazen en stoelen. Verschillende toeristen raakten volgens de politie lichtgewond. Ook was er sprake van flinke materiële schade.

Een dag eerder raakte een vrouwelijke bezoekers van een kroeg aan het water gewond. Ze kreeg een glas in haar gezicht gegooid. Aanleiding was een groep jongeren die geweigerd werd bij het bezoeken van een café. De eigenaar van de horecagelegenheid schakelde de politie in.

Reageer op dit artikel