nieuws

UWV vraagt faillissement Restaurant Zeeduin aan

Horeca

Restaurant Zeeduin in Wijk aan Zee is failliet. Dit gebeurt op aanvraag van de bedrijfsvereniging van het UWV. Door het faillissement van het café-restaurant komen 28 horecamedewerkers op straat te staan.

De rechtbank van Haarlem riep het faillissement uit vanwege het niet betalen van premies aan de bedrijfsvereniging van het UWV. In totaal gaat het om een bedrag tussen de vijf en zes ton. Het hotelgedeelte van Zeeduin is niet bankroet. Opvallend is dat het faillissement is aangevraagd midden in het toeristenseizoen.

De bedrijfsstructuur van Zeeduin zit complex in elkaar. De holding Zonnestrand-Zeeduin, eigendom van Speelman Beheer uit Groningen, bestaat uit twee onderdelen. Het café-restaurantgedeelte en het hotel. Daarnaast is een deel van de kamers van hotel Zeehuid weer verkocht aan particulieren, die een vereniging van eigenaren hebben. Die kamers worden soms weer terug verhuurd aan het hotel.

‘Die structuur maakt het lastig voor een overname’, aldus curator Mulder uit Haarlem in het Noordhollands Dagblad in reactie op een mogelijke doorstart van het bedrijf. ‘Het is duidelijk dat het restaurant te maken heeft met het hotel. Het restaurant heeft ook nog een vordering uitstaan op het hotel. Dus ik ben nu aan het kijken of het hotel ook failliet verklaard kan worden. Dan kan het in zijn geheel worden overgenomen.’

Speelman Beheer wordt gevormd door H. Speelman uit Schiermonnikoog. Volgens het uittreksel van de Kamer van Koophandel doet het bedrijf onder andere in het verzekeren van pensioenen en het treedt het op als bewindvoerder en administrateur van leningen en kapitalen.

Op zoek naar een overzicht met alle actuele faillissementen in de horeca? Bekijk dan onze uitgebreide database.

Reageer op dit artikel