nieuws

Van der Valk bouwt hotel van 52 meter hoog

Horeca

Horecaconcern Van der Valk bouwt een hotel van 52 meter hoogte in Duiven. Het hotel komt te staan op het bedrijvencentrum langs de snelweg A12 (Den Haag – Oberhausen). Dat heeft een woordvoerster van de Gelderse gemeente woensdag bekendgemaakt.

Tussen Arnhem en het Duitse Ruhrgebied zijn nauwelijks overnachtingsmogelijkheden. Dat maakt het voor Van der Valk aantrekkelijk in dat gebied een nieuw hotel te vestigen. Omdat het gebouw zo hoog wordt, zal het zeer het beeld bepalen in het omringende vlakke plattelandsgebied.

Het hotel krijgt 140 kamers, een restaurant en een aantal conferentiezalen. Het gaat hierbij om een viersterrenhotel. De gemeente heeft laten weten dat ze al langer een hoog en markant gebouw langs de snelweg wil. Vandaag presenteren vertegenwoordigers van Van der Valk en de gemeente Duiven het complete plan. Dan wordt ook bekend gemaakt wanneer de bouw begint en wanneer het hotel opent.

Reageer op dit artikel