nieuws

Van der Valk profiteert van blunder gemeente

Horeca

Horecabedrijf Van der Valk in Gilze mag twaalf bijzondere bomen kappen om zo het bedrijf flink uit te breiden. Dit ondanks dat de bomen op een lijst met beschermde bomen staan. Door een blunder van de gemeente mogen ze toch worden gekapt.

De twee gemeentelijke instanties die betrokken zijn bij de bouwaanvraag hebben elkaar niet op de hoogte gehouden. Dat zegt wethouder Ingrid Scheifes van Openbare Werken. Het gaat om de instantie die zich bezighoudt met bouwplannen en de instantie die de ‘bomenlijst’ opstelt. Deze lijst bevat beschermwaardige bomen binnen de bebouwde kom van de gemeente Gilze.

Hierdoor kan Van der Valk ten oosten van het huidige hotels zo’n honderd nieuwe kamers aanleggen. Volgens de wethouders was Van der Valk van plan om bezwaar te maken tegen de plaatsing van de bomen op de lijst. De bouwplannen waren er immers eerder dan de lijst, stelde Van der Valk. In overleg zijn de betreffende bomen daarom van de lijst afgevoerd.

Reageer op dit artikel