nieuws

Weer brand in eetcafé Beren Holding

Horeca

Opnieuw is er brand geweest in één van de vestigingen van de Beren Holding. Afgelopen weekeinde woedde er een korte maar hevige brand in de keuken van eetcafé Boris Beer in Vlaardingen. De brand komt enkele weken na een grote brand bij restaurant Brutus Beer in Rotterdam.

Weer brand in eetcafé Beren Holding

Bij de brand in Boris Beer zondag zijn geen gewonden gevallen. Alle bezoekers van het restaurant konden het pand veilig verlaten. Er is een onderzoek ingesteld om de oorzaak van de te achterhalen. De brand vond plaats in de keuken van het restaurant. Twee weken geleden is het gehele afzuigkanaal nog professioneel gereinigd, zo meldt een woordvoerder van het getroffen bedrijf.

Eigenaar Danny Meijer schat de schade op zo’n 50.000 euro. Hij verwacht dat de verzekering de schade vergoedt en dat zijn zaak begin augustus weer open kan. De brand is zeer waarschijnlijk ontstaan in de motor van de afzuiginstallatie. ‘Gelukkig waren er slechts zeven eters in het pand en handelde het personeel snel door de airco en alle apparatuur uit te schakelen en gasten naar buiten te leiden’, aldus Meijer in het AD.

Nog geen maand geleden brandde een andere zaak van de Beren Holding, eetcafé Brutus Beer in Rotterdam, volledig uit. In 2003 sloeg het noodlot toe bij Barend Beer in Barendrecht. Het management van de Beren Holding laat in een persschrijven weten dat er sprake is van pure pech. ‘Hoewel in de media een opsomming van feiten wordt gegeven bij een brand, is gezien de omvang van onze keten het aantal calamiteiten gering’, aldus marketingmanager Martijn Jansen.

De Beren Holding beschikt over vijftien zaken. In de Misset Horeca Top 100 bezet het bedrijf plek 62 met een jaaromzet van 11,5 miljoen euro. Vorig jaar stond het bedrijf nog op plaats 83 op de ranglijst.

Reageer op dit artikel