nieuws

amsterdams excursiebedrijf maakte van de nood een deugd

Horeca

De enorme bergen vuilnis die zich de afgelopen week door de staking in Amsterdam hadden opgehoopt, deden het imago van de stad geen goed. Excursiebedrijf Van Aemstel Produkties probeerde er toch nog wat van te maken en gaf in het weekeinde rondleidingen langs de afvalhopen. Toeristen kregen daarbij een flesje eau de cologne en een doekje tegen de stank.

Volgens directeur R. Serree hadden alle geplande rondleidingen het thema vuilnis gekregen. ,,Je kunt er niet meer omheen. Overal ligt vuil en het stinkt in de stad. We proberen tijdens de rondleidingen wel een beetje uit de wind te gaan staan, maar de eau de cologne moet het goedmaken.”

De toeristen liepen met hun gids over De Wallen en deden daarbij ook de hoogste afvalbergen en volste urinoirs aan. Ze kregen een verhaal over de geschiedenis van Amsterdam vijfhonderd jaar geleden, toen er nog geen reinigingsdiensten waren. ,,We zijn terug in de Middeleeuwen”, meent Serree. ,,Alles werd op straat gegooid en de stank in de grachten was door de aanwezigheid van slachtafval niet te harden. Wie het zich kon permitteren, vluchtte naar buiten de stad.”

Reageer op dit artikel