nieuws

Betaald overnachten bij de fiscus

Horeca

In het hol van de leeuw. Dat lijkt het motto van diverse hotelketens bij de belangstelling om een hotelbedrijf te starten in het pand aan het Engelserf in Harderwijk. Tot voor kort was er een belastingkantoor gevestigd.

Diverse hotelketens hebben inmiddels belangstelling getoond voor het pand vlakbij de afslag van de A28. Naast de gunstige ligging is het pand ook aantrekkelijk geprijsd. Dat stelt makelaar Edwin Trimp van Meeùs Bedrijfshuisvesting in Amersfoort. De vraagprijs ligt iets onder de vier miljoen euro. Het gebouw dateert uit 1981 en staat inmiddels drie jaar leeg.

Trimp schreef dertig hotelketens aan en wees ze op een goede mogelijkheid er een hotel te beginnen. ‘Natuurlijk moeten er na aankoop verdere investeringen worden gedaan om er een hotel van te maken. Een behoorlijke verbouwing is vereist, maar dat is voor die ketenpartijen geen probleem’, aldus Trimp in De Stentor.

Hoeveel kamers er in een eventueel nieuw hotel kunnen, is afhankelijk van de horecaformule. De totale oppervlakte van het drie verdieping tellende pand bedraagt 3500 vierkante meter. Tevens beschikt het bijbehorende terrein over 72 parkeerplaatsen en een overdekte fietsenstalling. De grootte van het totale perceel bedraagt ruim een hectare.

Jos Baars van Best Western Hotels Baars in Harderwijk zet grote vraagtekens bij de ambitieuze hotelplannen. Zijn hotel heeft 45 hotelkamers en is één van de drie hotels in het centrum van Harderwijk. ‘In de winter is het voor Harderwijk al niet geweldig, maar ook gedurende de rest van het jaar denkt ik dat de huidige capaciteit voldoende is’, aldus Baars die vindt dat er eerder te veel hotels zijn dan te weinig wanneer hij de regio rond Harderwijk meeneemt in zijn beredenering.

Reageer op dit artikel