nieuws

Bierdopjes gebruikt als geld

Horeca

Inwoners van Kameroen gebruiken bierdopjes als geld. Het gaat om kroonkurken waaraan bierbrouwers in het Afrikaanse land prijzen hebben verbonden. De concurrerende bedrijven geven mobiele telefoons en auto’s weg, maar vooral flesjes bier.

Winnaars halen die bierflesjes vaak niet op, maar gebruiken hun geluksdopjes onder andere om taxiritjes te betalen. Een taxiritje in Kameroen kost ongeveer evenveel als een flesje bier, namelijk 80 eurocent. Taxichauffeurs gebruiken de dopjes vervolgens voor het afkopen van de verkeerspolitie, meldde de Britse omroep BBC woensdag.

De brouwerijen gaven dit jaar al twintig miljoen flesjes bier weg. Volgens ingewijden neemt de alcoholconsumptie in het land toe, terwijl die al tot de hoogsten van Afrika behoort.

Reageer op dit artikel