nieuws

Brandmelders afgefikte Anna’s Hoeve waren kapot

Horeca

De automatische brandmelders van restaurant annex partycentrum Paviljoen De Nieuwe Anna’s Hoeve in Hilversum weigerden dienst bij de felle brand van maandagochtend. Als gevolg werd het horecabedrijf volledig in de as gelegd.

De brandmelders werkten sinds afgelopen vrijdag niet. Dit als gevolg van blikseminslag door de felle onweersbuien van vrijdagmiddag, waarbij huizen in Hilversum onder water liepen. De ruim veertig ingezette brandweermannen konden niet voorkomen dat het bekende horecabedrijf door een vuurzee verloren ging. Maandagochtend om kwart over zes kon pas het sein brand meester worden gegeven. Wat restte waren smeulende restanten.

Ruim twintig jaar geleden was het complex ook al eens door brand verwoest. Na de herbouw werd het een party- en vergadercentrum. Het terrein is tegenwoordig in erfpacht bij Franck Rodenbrug van Castellum Nova uit Utrecht. Rodenburg is ervan overtuigd dat het bedrijf weer wordt herbouwd. ‘De shock doet pijn, maar we gaan door’, aldus Rodenburg in de regionale krant De Gooi- en Eemlander.

Reageer op dit artikel