nieuws

Brandmelders hotels loeien door vochtig weer

Horeca

Door uitzonderlijk hoge luchtvochtigheid gaan rookmelders veel vaker af dan normaal. De bandweer de laatste weken veel overbodige alarmmeldingen. Hotels zijn één van de grootste ‘valsmelders’.

Dat zegt de brandweer in Twente. Daar kreeg de brandweer de afgelopen weken door warm en vochtig weer veel meldingen binnen over loeiende rookmelders. Naast hotels kwamen de rookberichten ook uit publiekcentra, zorginstellingen, winkelcentra en de Almelose gevangenis.

Eén van de accommodaties waar het alarm regelmatig afging, was het hotel en uitgaanscentrum Preston Palace in Almelo. Over de jongste melding van vorige week meldt een receptioniste in De Twentsche Courant/Tubantia: ‘Eén van de gasten had nogal lang onder de douche gestaan met de deur open. We hebben hier geregeld loos alarm. Maar meestal door een gast die stiekem op zijn kamer rookt’.

De brandweer zegt bekend te zijn met de vele loze alarmmeldingen. Het weer is hierbij één van de grootste boosdoeners. Naast het vochtige en broeierige weer van de afgelopen weken zorgen ook blikseminslagen voor de nodige meldingen. De brandweer heeft met zorginstellingen afgesproken de komende tijd eerst te bellen, voordat men met man en macht wordt uitgerukt.

Reageer op dit artikel