nieuws

Café-restaurant ‘gratis’ bij aankoop hunebed

Horeca

Een 5000 jaar oude Franse hunebed is op internet te koop. De zogenoemde dolmen van Bagneux in de buurt van het West-Franse Saumur geldt als historisch monument. De koper krijgt er gratis een café-restaurant bij.

Volgens de verkoper is de dolmen met zijn lengte van 23 meter de langste van Frankrijk. Samen met het hunebed krijgt de nieuwe eigenaar een lap grond van 2300 vierkante meter en een gebouw met daarin een café-restaurant en twee woningen. Het is niet bekend wat de exacte prijs is van het hunebed.

Ons land beschikt ook over enkele hunebedden. Ze liggen verspreid in Drenthe en vormen één van de grootste toeristische trekpleisters van de provincie. Onlangs kwam één van de eeuwenoude stenenbouwsel in het nieuws vanwege graffiti op de hunebedden.

Reageer op dit artikel