nieuws

Campingkroeg weigert Poolse gasten

Horeca

Poolse bezoekers op camping Franklin Parks in het Brabantse Handel mogen niet meer het uitgaanscentrum op de camping bezoeken. De uitbater van uitgaanscentrum Kasteel Sir Williams heeft hiertoe besloten. Volgens de Bossche persofficier van justitie is hier sprake van discriminatie.

Aanleiding voor het buitensluiten van de Polen zijn vechtpartijen, ruzies en bedreigingen. Dat zegt eigenaar Smulders van de camping in het Eindhovens Dagblad. ‘Op een gegeven moment waren we het beu en heeft de uitbater besloten de Polen niet meer toe te laten. De maatregel scheelt ons gewoon een hoop ellende.’

Op de deur van het uitgaanscentrum hangt inmiddels een bord waarop in slecht Engels valt te lezen dat Poolse bezoekers niet welkom zijn: ‘Polisch people are not welcome in the horeca at this park. This with resents problems in the past’. Volgens de campingbaas werd de overlast veroorzaakt door zowel Poolse campinggasten als Polen van buiten de camping.

Volgens de Bossche persofficier van justitie C. Wiegant is hier sprake van discriminatie. ‘Dit valt in beginsel binnen het strafrecht en dan in termen van discriminatie. De politie kan dit in principe zelfstandig constateren en de eigenaar beboeten. Bij dit soort kwesties is het vaak de vraag: wie neemt het initiatief voor vervolging? Iemand kan dus aangifte doen of de politie kan het signaleren bij een surveillance, al surveilleert de politie in principe niet op een campingterrein. Maar als je het zou willen, is het aan te pakken.’

De politie zegt op de hoogte te zijn van problemen met Polen op de camping, maar zegt zich te distantiëren van een verbod in Kasteel Sir Williams. ‘We zijn er in het verleden wel eens geweest bij kleine incidentjes. Van een verbod krijg ik toch een beetje een raar gevoel’, aldus een woordvoerder van de politie.

Reageer op dit artikel