nieuws

Comeback voor sterrenkok Van der Linden

Horeca

Chef-kok Christian van der Linden gaat weer voor zichzelf beginnen. De kok opent 23 augustus Restaurant Christian in Den Haag. Enkele jaren geleden runde hij ook een eigen restaurant, toentertijd in Leidschendam.

Van der Linden werkte eerder dit jaar nog even voor Villa Rozenrust in Leidschendam. Aan het avontuur van Christian van der Linden bij Villa Rozenrust kwam snel een eind. De chef-kok was slechts enkele maanden in dienst bij het luxe restaurant. Hij verbrak er zijn contract met eigenaar Hans van Brussel, na een verschil van mening over de visie van de onderneming.

De nieuwe zaak van Van der Linden gaat 23 augustus open. Het restaurant is gevestigd aan de Laan van Nieuw Oost-Indië in Den Haag, waar tot dusver restaurant Le Strasbourg zat. Het restaurant biedt plaats aan 24 gasten en beschikt over een keukentafel waar maximaal tien gasten worden bediend door de chef-kok zelf. In het restaurant wordt naast een à la carte-kaart ook een dagelijks wisselend menu aangeboden. Van der Linden combineert de klassieke keuken met ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’.

Christian van der Linden werkte in het verleden onder meer bij restaurant De Bokkedoorns in Overveen, Hotel de l’Europe in Amsterdam en Restaurant Savelberg in Voorburg. Van 2000 tot 2004 runde hij zijn eigen zaak Christian van der Linden in Leidschendam. In het laatste jaar deed hij zijn zaak over aan een compagnon en kort daarna vertrok hij naar Villa Rozenrust.

Reageer op dit artikel